Het Nationaal Ruimtevaart Museum heeft onlangs een bruikleenovereenkomst gesloten met Jasper Huizinga, waarin hij een aantal van zijn raketmodellen beschikbaar stelt voor de ruimtevaart-expositie.
Gelijk met deze overeenkomst heeft hij twee modellen aan het museum geschonken, een model van de Delta 3910 en een model van de Scout-B raket, beide schaal 1:96.
De bruikleenovereenkomst betreft 6 modellen, die in de expositie zullen worden opgenomen, in het onderdeel Spaceport. De modellen zijn van papier gemaakt op schaal 1:96 en zeer natuurgetrouw en gedetailleerd uitgevoerd.
Het Museum is zeer verguld met deze uitbreiding met modellen van historisch belangrijke raketten. De modellen zijn van de Soyuz-raket, de Proton-M raket, de Ariane 5 raket, de Atlas raket, de Titan IIIe lanceerraket en de Bumper WAC raket.
De Soyuz, de Proton en de Ariane 5 zijn nog steeds in gebruik.

De modellen, gemaakt door Jasper Huizinga

Jasper Huizinga (rechts) en Zeholy Pronk
        tijdens de overdracht van de modellen

Webdesign Martin