NRM Expositie nu met een model van de Sloshsat FLEVO satelliet

In 2005 is met een Ariane 5 raket de Nederlandse wetenschappelijke satelliet Sloshsat Flevo in een zogenaamde GTO baan (Geo-Transfer Orbit) in de ruimte gebracht. In 2018 kreeg ons museum een toezegging van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland (PBCF, (www.cultuurfonds.nl ) voor een financiële ondersteuning om een model te laten bouwen. Op 28 juni 2019 kreeg het Sloshsat model een prominente plaats op de expositie.

Voor meer informatie zie De Sloshsat FLEVO satelliet

Herinrichting Expositie Nationaal Ruimtevaart Museum

Tegelijk met de binnen-expositie van Aviodrome wordt ook de expositie van het Nationaal Ruimtevaart Museum aangepast. Beide exposities dateren van de beginperiode van Aviodrome bij Lelystad Airport in 2003/2004. De ruimtevaart expositie werd destijds opgebouwd rond de eerste missie van André Kuipers in 2004, de DELTA missie. De bedoeling is nu, de expositie meer thematisch in te richten.

Voor meer informatie zie Ontwikkeling van onze expositie

50 jaar maanlanding, "That's one small step for a man, one giant leap for mankind"

In 2019 is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. Dit was een bijzondere prestatie onder bijzondere omstandigheden.
Met de dromen en ambities van de huidige en aankomende generaties komt de vraag vaak naar boven “waarom toen wel en nu niet?”
Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig en vraagt om een uitleg, die verder gaat dan de eerste stap op de maan en de techniek die daar achter heeft gezeten. Voor een grappige animatie, gemaakt door Silly Productions, Klik hier.

De NVR, het NRM, KNVWS en Space Expo hebben de handen in elkaar geslagen om gezamenlijk het 50ste jubileum van de eerste mens op de maan te vieren. Een heel jaar lang zullen lezingen, filmavonden, tentoonstellingen en andere bijzondere evenementen georganiseerd worden waarmee deze bijzondere gebeurtenis, de aanloop er naar toe en wat er daarna gebeurde, onder de aandacht van het Nederlandse publiek worden gebracht. Zie voor meer informatie de onlangs gepubliceerde website van 50 jaar maanlanding

Excursie vrienden naar het KNMI.

De jaarlijkse excursie voor de vrienden van het Nationaal Ruimtevaart Museum vond dit jaar plaats bij het KNMI. De vrienden kunnen, na ingelogd te zijn, voor een kort verslag hier meer lezen over dit interessante bezoek aan een voor ons land belangrijke instelling.

Waterrakketten workshops

Op alle woensdagen van 17 juli t/m 28 augustus 2019 zijn er door het NRM waterraket workshops gehouden. Net als vorig jaar was dit weer een groot succes en zijn er honderden raketten gebouwd. Jong en oud zijn steeds weer verrast over de behaalde afstand en de snelheid van de raketten. Het enthousiasme werkt erg aanstekelijk. Veel kinderen lanceerden de raket diverse malen en wisten soms van geen ophouden. Zie onder Educatie of klik  Hier

Ingezonden mededeling