Publiekslezing op zaterdag 5 juli.
Locatie: Aviodrome, Lelystad Airport, Aanvang 10:30 uur (zaal open vanaf 10:00 uur).
Toegang tot de zaal is uitsluitend mogelijk na aanmelding via de website www.nationaalruimtevaartmuseum.nl en na betaling van de kosten van deelname.
Zie onder Contact (rechtsboven in het menu) of klik op de knop "Naar inschrijving Lezing" (hieronder) voor het aanmeldingsformulier.
Ontwikkelingen Ruimtevaart in China
Door: Bert Vis
In november 2021 gaf Bert Vis een lezing over de selectie en training van astronauten in China. Aan het eind van die presentatie werd kort stilgestaan bij de eerste vlucht naar het Chinese ruimtestation Tiangong-3. Sindsdien is er veel gebeurd: er zijn twee modules aan het station toegevoegd en op het moment van de lezing moet de negende expeditie aan boord van Tiangong aan het werk zijn. Tijd voor een update.
Chinees Space Station (CSS)
Behalve een overzicht van wat er zoal is gebeurd sinds de lancering van de eerste module van Tiangong-3, zal ook vooruit worden gekeken naar wat we volgens Chinese bronnen in de aankomende jaren kunnen verwachten aan Chinese activiteiten, zowel in een baan om de aarde, als op de maan.
Bemanning Shenzhou-19 Shenzhou
Presentator: Bert Vis werkte tot zijn pensionering bij de brandweer in Den Haag, en was al vóór de Apollovluchten naar de maan geïnteresseerd in ruimtevaart. Hij is lid van de National Space Society, de British Interplanetary Society en de Nederlandse Vereniging van Ruimtevaart, en is eindredacteur van ‘Ruimtevaart’, het blad van de NVR (allemaal lid worden!!). Hij heeft meer dan honderd artikelen geschreven voor zowel ‘Ruimtevaart’ als buitenlandse bladen, en is co-auteur van een tiental boeken over bemande ruimtevaart, in het bijzonder het Sovjet-Russische programma.